Libušín 2016

Výroční bitvu Libušín 2016 jsme si prostě nemohli nechat ujít. A tak se jelo. Naše skupina tradičně dočasně bydlí v tzv. jedničkovém táboře. Což znamená nejen nároky na vhodný kostým a osobní výbavu, ale i vhodné stany a jejich vnitřní vybavení.

Bitva byla tradičně veliká, však je také zaměřená na všechna období. Též tradičně se dobývala pevnost. A i pyrotechnické efekty byly. A jaké. Mezi diváky se šuškandou šířila informace, že v závěru bitvy vyletí tzv. do luftu i prevét (sociální zařízení, hádejte z čeho vzniklo označení prevít 🙂 dobývané nemovitosti a to včetně vhodně nasimulovaného hnědého obsahu. Tato šuškanda se bohužel ukázala jako lichá. Bitvě to ovšem neubralo na dramatičnosti, mnohý návštěvník zíral s pusou otevřenou.

Nás ovšem schladilo počasí. Libušín dostál tradici, kdy na dva pěkné počasí obdařené počasí připadá jeden s počasím nevlídným. Letošní Libušín tak měl vše, na co jsme v tom jednom zvyklí – bahenní lázeň, bahenní klouzačku, deštík, který se tváří nevinně, ale za hodinu všechno promáčí a nízké teploty. Když jsme v neděli ráno balili, začalo dokonce sněžit. Předpověď nelhala. Ale i když by předpověď hlásila padající trakaře, určitě se tam potkáme 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *